Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-02@00:32:45 GMT

چگونه به امام حسین (ع) متصل شویم؟

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۷۶۴۰۲

ماه محرم فرصت بسیار خوبی برای شناخت امام حسین (ع) است. گریه بر امام حسین (ع) و یارانش اجر بسیار دارد. زیارت امام حسین (ع) در اربعین از اعمال موکد در اسلام است.

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، مراسم عزاداری شب شام غریبان محرم هیأت فارس‌المؤمنین علیه‌السلام شب گذشته پنجشنبه ۲۸ مردادماه با پیش‌ منبرخوانی حسین ارضی، سخنرانی حجت‌الاسلام سیدمحمدباقر علوی تهرانی و مرثیه‌خوانی حیدر خمسه و روح‌الله بهمنی در دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام علوی تهرانی در این مراسم طی آخرین سخنانی با موضوع اوصاف مقربان اظهار داشت: یکی از عواملی که ما را به خدا نزدیک می‌کند براساس زیارت عاشورا، تولی و تبری است و سریع‌ترین راه در این زمینه موضوع امام حسین(ع) است که هرکس می‌خواهد در دنیا آبرو کسب کند، راهش ایشان است.

این استاد اخلاق افزود: برای همین است که از روز اول خلقت حضرت آدم(ع) تا بقیه انبیاء بر مصائب سیدالشهدا گریه می‌کنند، نه در مصائب امیرالمومنین یا حضرت زهرا(س)؛ زیرا «عِنْدَکَ وَجِیهاً بِالْحُسَینِ عَلَیهِ‌السَّلام» این کاری است که خداوند انجام داده است. در شب‌های جمعه براساس صحیح‌ترین روایاتٰ ارواح تمام انبیاء به کربلا می‌آیند، در حالی که می‌توانند خدمت امام حسین(ع) در برزخ برسند، اما این زیارت مهم است.

وی با طرح این سوال که ما چگونه می‌توانیم به امام حسین(ع) وصل شویم، تصریح کرد: امیرالمومنین در نامه‌ای می‌فرماید: «فَإِنَّ هذا الدِّینَ قَدْ کانَ أَسِیراً فِی أَیدِی الْأَشْرَارِ؛ دین در دستان اشرار اسیر شده است و با دین بازی می‌کنند». این اشرار با دین چه کردند؟ ۶ اتفاق در دین ایجاد کردند. اول در کتاب خدا دست بردند. دوم قضا و قدر خدا را تکذیب کردند و ایمان نداشتند سرنوشت را خدا می‌نویسد. از روی قدرت شخصی و استبدادی برمردم حکومت کردند و با حکومتشان به افراد پست و نالایق عزت دادند و افراد شایسته را خانه‌نشین کردند. چهارم اینکه تمام حرام‌های خدا را حلال کردند. پنجم حرمت خاندان پیامبر(ص) را نگه نداشتند. همه این هتک حرمت از سقیفه شروع شد. اگر آنجا خانه رسول خدا را آتش نمی‌زدند در روز عاشورا خیمه امام حسین(ع) را هم آتش نمی‌زدند. در نهایت سنت رسول خدا را کنار گذاشتند.

علوی تهرانی گفت: این مسئله در دوران بنی امیه به اوج رسید. امیرالمومنین به یکی از کارگزاران خود می‌نویسد: «معاویه مثل شیطان رانده شده است. از هر سوی به تو حمله می‌کند. برحذر باش از معاویه.» ۱۴ خصلت از دست بردن در دین از سوی معاویه امیرالمومنین(ع) اشاره می‌کند و با این اوصاف او را می‌خواند: ستگر و جبار، مسلمان نما و کفر باطن، مبارز و جنگجو در برابر حقیقت، دشمنان پیامبر و قرآن، بدعت گذار، باند باز و مکتب باز، ارازل و اوباش را مسلط کردن، برده دنیا بودن، دین فروشی، تربیت کننده افراد فاسق و دزد، شراب خوار تازیانه خورده، فکر و اندیشه‌اش گسترش فسق و فجور برروی زمین، عدم تمایل به حق گویی. این نامه ۱۴ خصلت معاویه را بیان می‌کند که دین در دست اوست.

این استاد اخلاق افزود: شرارت از سقیفه شروع شد، به بنی امیه رسید و در اوج خود به یزید رسید. امام حسین(ع) فرمود: مثل من با مثل یزید بیعت نمی‌کند. فاتحه اسلام را بخوانید که زمام‌دارش یزید باشد. آن دوران اوج اسارت دین در دست اشرار بود.

وی افزود: ما دو راه برای رسیدن به امام حسین(ع) داریم اول دین شناسی و دوم دین داری. امام حسین(ع) سر از بدنش جدا نشد که ما همینجوری باشیم بلکه باید سنت را از بدعت تشخیص بدهیم که دین‌شناسی می‌خواهد و دین‌داری یعنی عمل به دین باید باشیم. دو مولفه به ما دادند که کار را در دین‌داری راحت می‌کند اول گریه بر امام حسین(ع) و دوم زیارت امام حسین(ع). ما در گریه بر ایشان و زیارت، می‌خواهیم که دین شناس شویم و در دین‌داری ثابت قدم شویم.

صوت کامل این سخنرانی را اینجا بشنوید:

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: مسجد دانشگاه تهران اخلاق گریه کربلا بازی عاشورا مسلمان امام حسین حضرت زهرا دانشگاه تهران دین مسجد امام حسین ع دین داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۶۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) از تخصیص کرسی آینده‌پژوهشی یونسکو به این دانشگاه برای نخستین‌بار در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سیدعلی قاسم‌زاده امروز -دوشنبه دهم اردیبهشت- در نشست با محمدرضا حسنی آهنگر، رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) اظهار کرد: در حوزه‌های پژوهشی و علمی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ٰره) رشد خوبی داشته و در آخرین رتبه‌بندی تایمز این دانشگاه رتبه سوم دانشگاه‌های جامع کشور و رتبه نهم دانشگاه‌های کل کشور را کسب کرده است.

وی افزود: در حوزه دانشگاه‌های قاره آسیا نیز دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ٰره) در رتبه‌های ۲۰۰ تا ۲۵۰ قرار دارد که رتبه‌بندی دقیق آن نیز به زودی اعلام خواهد شد و این رتبه در طول دوران فعالیت این دانشگاه کم‌نظیر بوده است.

نماینده عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با بیان اینکه در حوزه بین‌المللی رشد خوبی در جذب دانشجویان خارجی و تنوع رشته‌ها داشتیم، خاطرنشان کرد: در حوزه فعالیت‌های بین‌المللی در اتحادیه مختلف علمی به ویژه شبکه آموزشی اروپایی اراسموس، کشورهای جاده ابریشم، اتحادیه خزر و اتحادیه کشورهای اسلامی فعال شدیم. برای نمونه بخش دانشجویی اتحادیه کشورهای خزر را به عهده گرفتیم.

قاسم‌زاده از تخصیص کرسی آینده‌پژوهشی یونسکو به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) خبر داد و تاکید کرد: در حال حاضر ۱۱ نفر دانشمند یک‌درصدی (جزو یک‌درصد دانشمندان برتر جهان) در این دانشگاه داریم که چند نفر از مدیران نیز جزو همین دانشمندان یک‌درصدی هستند، همچنین در جایزه ملی ثریا در چهار رشته و حوزه جوایز به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) رسید.

وی با اشاره به طراحی و اجرای برنامه تحول پژوهشی و علمی در این دانشگاه ادامه داد: در حوزه‌های توسعه کشاورزی کم‌آب‌بر، فلزات غیرکانی و شیشه، چشمه نور (شتابگرها)، ایران‌شناسی، هوش مصنوعی و فن‌آوری‌های نو مأموریت‌های ملی ویژه به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی واگذار شده است.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) از کسب رتبه دوم کشوری توسط تیم رباتیک این دانشگاه خبر داد و گفت: از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم ۱۰ رشته آموزشی و علمی جدید در این دانشگاه راه‌اندازی شده که عمده آنها در سطح ارشد و دکتری قرار دارند. رشته‌های شتابگر ذرات و علم داده‌ها هم از رشته‌های انحصاری دانشگاه به حساب می‌آیند.

قاسم‌زاده با اشاره به توانمندی‌های دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) اضافه کرد: دانشگاه امام‌حسین (ع) در رتبه‌بندی جایگاه دوم دانشگاه‌های کشور را به دست آورده که افتخار ارزشمندی برای دانشگاه امام‌حسین (ع) محسوب می‌شود که دانشگاه نمونه و تراز انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه دانشگاه امام‌حسین (ع) الگوی دانشگاه‌های حکمت‌بنیان به شمار می‌رود، گفت: بازدید از دانشگاه امام‌حسین (ع) و تماشای دستاوردهای این دانشگاه در دستور کار ما قرار دارد که یکی از اردوهای دیدنی راهیان پیشرفت ما خواهد بود.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اجرای طرح بانوی اسوه را از طرح‌های فرهنگی مهم این دانشگاه دانست و تاکید کرد: این طرح برای نخستین بار در سه حوزه دانشجویی، کارمندی و استادی نخستین‌بار در دانشگاه ما طراحی و به وزارت علوم ابلاغ و در نهایت اجرا شد.

قاسم‌زاده ادامه داد: امسال هم برای نخستین‌بار از استادان بین‌المللی برتر تقدیر می‌کنیم که در این برنامه استاد برتر حوزه بین‌الملل را معرفی می‌کنیم تا انگیزه‌ای شود که اساتید با توجه به رسالت دانشگاه فعالیت داشته باشند.

وی از فعالیت ۴۰ استاد تمام در این دانشگاه خبر داد و گفت: در واقع ۱۸۰ نفر دانشیار داریم و بقیه اساتید ما استاد تمام به حساب می‌آیند. پیش از دولت سیزدهم ۱۳ مربی داشتیم که تعداد آنها به چهار نفر کاهش یافته است.

کد خبر 749049

دیگر خبرها

  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • تجهیز بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان هشترود به دستگا‌های جدید
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • رسانه های غربی می خواهند پیروان اهل‌بیت را خشونت‌طلب معرفی کنند
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • زیارت اماکن مقدس عراق در هوای بارانی + فیلم
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد